Z kanapką do samolotu? Dlaczego nie!
W USA zapanował nowy trend związany z gastronomią hotelową, a mianowicie są to… posiłki na wynos.
Coraz więcej hoteli ma w swojej ofercie dania obiadowe oraz zestawy śniadaniowe pakowane na wynos do zabrania w dalszą podróż lub nawet do samolotu.

Źródło: sxc.hu
Jest to odpowiedź na potrzeby gości, którzy często opuszczają hotel we wczesnych godzinach porannych, a których jedyną szansą na zakup śniadania jest często bar na lotnisku. Także klienci, którzy planują długa drogę, a nie chcą korzystać z przydrożnych barów szybkiej obsługi coraz chętniej korzystają z nowej możliwości.
Dania przygotowywane przez hotelową kuchnię są świeże, smaczne i przygotowywane z najwyższej jakości produktów. Jedzenie jest zapakowane poręcznie i szczelnie, tak by zmieściły się w bagażu podręcznym i nie przysporzyło kłopotów podróżnym.
Takie oferty są również atrakcyjne cenowo. Za śniadanie goście płacą w granicach 7-10 dolarów, zaś dania obiadowe to koszt rzędu 14-34 dolarów.
Ciekawe, kiedy podobne oferty pojawią się w Polsce?
Źródło: www.e-hotelarz.pl