Z kanapką do samolotu? Dlaczego nie!

W USA zapanował nowy trend związany z gastronomią hotelową, a mianowicie są to… posiłki na wynos.

Coraz więcej hoteli ma w swojej ofercie dania obiadowe oraz zestawy śniadaniowe pakowane na wynos do zabrania w dalszą podróż lub nawet do samolotu.

1401274_sandwich
Źródło: sxc.hu

Jest to odpowiedź na potrzeby gości, którzy często opuszczają we wczesnych godzinach porannych, a których jedyną szansą na zakup śniadania jest często bar na lotnisku. Także klienci, którzy planują długa drogę, a nie chcą korzystać z przydrożnych barów szybkiej obsługi coraz chętniej korzystają z nowej możliwości.

Dania przygotowywane przez hotelową kuchnię są świeże, smaczne i przygotowywane z najwyższej jakości produktów. Jedzenie jest zapakowane poręcznie i szczelnie, tak by zmieściły się w bagażu podręcznym i nie przysporzyło kłopotów podróżnym.

Takie oferty są również atrakcyjne cenowo. Za śniadanie goście płacą w granicach 7-10 dolarów, zaś dania obiadowe to koszt rzędu 14-34 dolarów.

Ciekawe, kiedy podobne oferty pojawią się w Polsce?

Źródło: www.e-hotelarz.pl



MENU

Strona główna

O nas

Redakcja

Mapa strony

Kontakt

Reklama

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POPULARNE TEMATY

 



Miejsce na Twoją reklamę

O Nas | Redakcja | Kontakt | Reklama | Polityka Cookies i Polityka Prywatności | Mapa strony

Promocja Regionów | Promocja Biur Podróży | Promocja Hoteli i SPA | Turystyka biznesowa i obiekty konferencyjne | Systemy dystrybucji

© drogowskaz.com.pl